Info Indelingen Verschillende Disciplines:

Het speeljaar wordt ingedeeld in 5 disciplines.

1.  We starten de eerste discipline 5 weken individueel. Volgens de SCR. van het jaar voordien

 

2.  Volgens die indeling na die eerste 5 weken, spelen we de tweede discipline "PLOEGEN-PUNTEN".Die wordt samengesteld volgens de nieuwe bekomen SCR. indeling.

Deze worden in 4 zoveel mogelijk gelijke ploegen ingedeeld

 

3.  Daarna volgt de derde discipline " DUBBELS" die Teams worden ingedeeld volgens de nieuw bekomen SCR.

De Teams worden in 2 groepen ingedeeld :

PLOEG AMIGO en PLOEG BUFFALO

Dit volgens de SCR.

Er wordt zoveel mogelijk getracht  gelijkwaardige ploegen te bekomen.

 

4.  Bij de vierde discipline "de CLASSICLIGA" worden de teams  terug volgens de nieuwe SCR. berekend. De Teams worden ingedeeld met 4 spelers,en zodanig samengesteld dat ze aan elkander gewaagd zijn, en het verschil in SCR. miniem is.

Zo ook het verschil in  HDC.

 

5.  De vijfde en laatste discipline van het jaar is de PAK DE POEN.

Dit wordt gespeeld over 2 weken.

Voor deze discipline worden de leden in 4 groepen ingedeeld, en worden de prijzen in iedere groep gelijk aangepast, zo voor de 1e tot de 11e of 12e prijs.

 

Berekenen van de resultaten:

1.  Eerste 5 weken: = SCR en HDC individueel.

 

2.  Ploegen-Punten:  Het hoogste aantal te behalen punten per week = 8 punten

Die worden gewonnen per 2 banen.

Per spel kan een Team  2 punten winnen op het Team van de aanpalende baan. Het totaal van de kegels kan ook   nog eens 2 punten opleveren. Dit kan het totaal te winnen punten op één spelweek 8 punten opleveren.

Het hoogste aantal punten kan zo een algemeen totaal van 8x11weken = 88 punten worden.

3.Dubbels: Deze discipline wordt gewoon HDC + SCR gespeeld. Het totaal van beide spelers HDC + SCR wordt samengeteld. De uitslag wordt bepaald op het einde van de 5e (of soms 6e) week. Op het einde van die discipline zijn de winnaars,  in ploeg Amigo of - Buffalo, deze met de hoogst aantal kegels.

4.Classicliga: De Teams worden ingedeeld in groepen van 4 spelers. Voor het berekenen van de punten wordt de groep met de hoogste score iedere week, het hoogst aantal punten toegekend,(11 of 12 punten naar gelang het aantal deelnemers) zo daalt men af naar 1 punt. Wie op het einde van de 11 weken het meest aantal punten bijeengesprokkeld heeft mag zich winnaar noemen.

5. Pak de Poen: De 4 groepen spelen elk met SCR+HDC gedurende 2 weken. De scores worden per groep en over de 2 weken samengeteld.